Samen met Jeugd FACT werken aan je toekomst

Jongeren

Soms heb je even hulp van anderen nodig. Bijvoorbeeld omdat je niet meer naar school kunt, je hoofd vol zit met allerlei vervelende gedachten, je erg angstig bent of omdat er thuis veel aan de hand is.

Samen met jou en je ouders/verzorgers gaan we als Jeugd FACT aan de slag met de problemen die er spelen. We proberen iedereen die belangrijk voor je is, te betrekken.

We stellen ons hier graag aan je voor

Het Jeugd FACT staat voor een flexibele en actieve aanpak. We kijken verder dan alleen je problemen. Daarmee bedoelen we dat we kijken naar wat je nog wel kunt, wat je leuk vindt om te doen. Of we helpen je met zoeken naar de dingen waar je een goed gevoel van krijgt.

We hebben geen standaard aanpak. We passen onze aanpak aan naar de problemen die jij ervaart. Wij bespreken met jou en mensen om je heen welke dingen lastig voor je zijn. Samen gaan we kijken hoe we aan deze punten kunnen werken.

Zo kom je bij Jeugd FACT Achterhoek & De Liemers terecht:

Infographic werkwijze Jeugd FACT

Een paar voorbeelden van kinderen en jongeren die door ons zijn geholpen:

“De gezinsbehandelaar heeft met mij geoefend om met het openbaar vervoer te reizen, zodat ik niet iedere dag met een taxibusje naar school hoef.”

“Wij hebben thuis een lastige tijd gehad en ik heb zelfs een half jaar ergens anders gewoond. Ik vond het prettig dat ik de mensen van het Jeugd FACT bleef zien. Zo was niet alles nieuw voor mij. Het is fijn dat zij een langere periode mijn behandelaren zijn.”

“Ik vond het spannend om nieuwe dingen aan te gaan en hierdoor vermeed ik nieuwe situaties. Samen met de psycholoog heb ik onderzocht waardoor ik dit lastig vond en wat ik hieraan kan doen. Daarna heb ik met de gezinsbehandelaar deze dingen in de praktijk geoefend.”

“Ik werd thuis niet altijd begrepen. Mijn ouders zeiden dat ik geen zin had om aan school te werken, maar eigenlijk vond ik het heel lastig. Ik wist niet zo goed hoe ik moest beginnen en hoe ik het overzicht hield in mijn schoolwerk. Met de gezinswerker heb ik een planning gemaakt en heb ik een gesprek gehad met mijn mentor op school. De systeemtherapeut heeft mijn ouders uitgelegd hoe zij anders op mij kunnen reageren en mij beter kunnen helpen. We hebben nog wel eens discussies thuis, maar de sfeer is veel beter geworden.”

“Ik vond het best wennen dat de hulpverleners bij mij thuis kwamen. Zit er ineens een psychiater in je huis. Ook vond ik het wennen dat ik berichten kreeg, terwijl ik hier helemaal niet om gevraagd had en waar ik ook niet op zat te wachten.”