We stellen ons graag aan je voor

Het Jeugd FACT bestaat uit enthousiaste teamleden die werken vanuit verschillende disciplines. Wij houden ervan actief dingen aan te pakken op onze eigen manier. We denken in mogelijkheden. Zo werken we samen met jou en je omgeving naar een oplossing. Wat kan je zelf en waar heb je ondersteuning bij nodig? Wat kan je omgeving voor je doen? En niet onbelangrijk bij het zoeken naar een oplossing: wat is er al geprobeerd om de problemen op te lossen?

Wij vinden het belangrijk tijd te nemen om elkaar te leren kennen. Dan begrijpen we de problemen echt goed. En kunnen we samen werken aan de juiste oplossing.

Bekijk welke stappen je doorloopt na aanmelding: Infographic werkwijze Jeugd FACT

We stellen ons hieronder graag aan je voor.

Kinder- en jeugdpsychiater

  • Maartje de Kanter

Ik ben Maartje, betrokken bij het Jeugd FACT als kinder- en jeugdpsychiater. Dat wil zeggen dat ik diagnostiek en (medicatie)behandelingen doe, en ook betrokken kan zijn in de motivatie en begeleiding van de jongeren. Ik ben altijd erg gericht op de dingen die wel kunnen en zoek graag naar nieuwe mogelijkheden.

GZ-psycholoog

  • Emmy Arkink

Naast hoofdbehandelaar, ben ik als GZ-psycholoog vooral betrokken bij het beantwoorden van diagnostische vragen. Bijvoorbeeld middels het doen van testonderzoek, maar dat kan ook door observaties, gesprekken, dossieranalyse, of een combinatie daarvan. Daarnaast voer ik therapeutische gesprekken met jeugdigen. Bijvoorbeeld om anders te leren denken zodat je minder last hebt van angstige gedachten of om samen oplossingen te bedenken voor het omgaan met moeilijke situaties.

Systeemtherapeut

Wij zijn om zoek naar een enthousiaste, creatieve en ervaren systeemtherapeut. Hou je ervan om in teamverband te werken met dynamische systemen en binnen verschillende contexten? Solliciteer dan op de vacature voor systeemtherapeut.

Orthopedagoog

  • Ruth Nanninga

    Ruth Nanninga

Naast gezinsbehandelaar ben ik als orthopedagoog betrokken bij het Jeugd FACT. Als orthopedagoog kun je me tegen komen wanneer er een onderzoek gestart wordt. Bijvoorbeeld bij het afnemen van testen of vragenlijsten. Ook kan het zijn dat we individueel aan de slag gaan. Bijvoorbeeld wanneer het voor jou belangrijk is dat je naast de gezinsbehandeling ook een eigen behandeling krijgt. In welke rol we elkaar ook tegen zullen komen, ik vind het vooral belangrijk dat iedereen ondersteund wordt op zijn of haar eigen, unieke manier.

Gezinsbehandelaren

Als gezinsbehandelaren sluiten wij aan bij jou en/of jouw ouders. Samen onderzoeken wij wat jouw hulpvraag is en hoe we hier aan kunnen werken. Hierbij werken wij samen met jullie als gezin, school en andere belangrijke mensen om te bespreken hoe zij jou kunnen helpen.

Wij zijn geen stilzitters en gaan graag praktisch aan de slag. Wij kennen geen vaste werkwijze, maar gaan vooral met jou kijken wat jij wilt en wilt aanpakken en hoe je het wilt aanpakken. Het kan zijn dat we samen gesprekken voeren bij jou thuis of op school, of wij oefenen samen om met het openbaar vervoer te reizen. En soms is het juist even fijn om niet te hoeven praten en gaan we samen dingen doen: cake bakken, skeeleren of een spel spelen.

Wij willen jou en het gezin graag goed leren kennen, zodat wij kunnen aansluiten bij jullie interesses en kwaliteiten.

  • Daan Bus

  • Eva Bartelds

  • Lisanne Abbink

  • Ninke Wiersema

  • Marion Kortbeek