We stellen ons graag aan je voor

Het Jeugd FACT bestaat uit zeven enthousiaste teamleden die werken vanuit verschillende disciplines. Wij houden ervan actief dingen aan te pakken op onze eigen manier. We denken in mogelijkheden. Zo werken we samen met jou en je omgeving naar een oplossing. Wat kan je zelf en waar heb je ondersteuning bij nodig? Wat kan je omgeving voor je doen? En niet onbelangrijk bij het zoeken naar een oplossing: wat is er al geprobeerd om de problemen op te lossen?

Wij vinden het belangrijk tijd te nemen om elkaar te leren kennen. Dan begrijpen we de problemen echt goed. En kunnen we samen werken aan de juiste oplossing.

Bekijk welke stappen je doorloopt na aanmelding: Infographic werkwijze Jeugd FACT


We stellen ons hieronder graag aan je voor. 

Maartje de Kanter

Kinder- en jeugdpsychiater

Ik ben Maartje, betrokken bij het Jeugd FACT als kinder- en jeugdpsychiater. Dat wil zeggen dat ik diagnostiek en (medicatie)behandelingen doe, en ook betrokken kan zijn in de motivatie en begeleiding van de jongeren. Ik ben altijd erg gericht op de dingen die wel kunnen en zoek graag naar nieuwe mogelijkheden.  

Emmy Arkink

 

GZ-psycholoog

Naast hoofdbehandelaar, ben ik als GZ-psycholoog vooral betrokken bij het beantwoorden van diagnostische vragen. Bijvoorbeeld middels het doen van testonderzoek, maar dat kan ook door observaties, gesprekken, dossieranalyse, of een combinatie daarvan. Daarnaast voer ik therapeutische gesprekken met jeugdigen. Bijvoorbeeld om anders te leren denken zodat je minder last hebt van angstige gedachten of om samen oplossingen te bedenken voor het omgaan met moeilijke situaties.

Ren├ę van de Leer

 

Systeemtherapeut

Als therapeut streef ik ernaar om het verhaal van de jeugdige en dat van de ouders te begrijpen, door onder andere de levensgeschiedenis van de gezinsleden op een rij te zetten. Van daaruit gaan we met elkaar zoeken naar nieuwe wegen, van waaruit

  • het contact met elkaar zal verbeteren;
  • waardoor het zelfvertrouwen zal gaan toenemen;
  • met als gevolg dat de opvoeder(s) en jeugdige uit de vicieuze cirkel kunnen stappen.

De gesprekken worden qua deelnemers afgewisseld: soms met de jeugdige alleen, regelmatig met het gehele gezin, ook gebeurt het dat een vertrouwenspersoon van de familie meekomt, of met ouder(s) alleen.

Ook is het mogelijk voor ouders om deel te nemen aan een oudergroep: 'geweldloos verzet'. Opvoeder(s) delen met elkaar hun ervaringen, tegelijk wordt de methodiek van geweldloos verzet ge├»ntroduceerd. 

Eva Bartelds

 

Gezinswerker

Als gezinswerker sluit ik aan bij de jeugdige en/of ouders. De eerste paar weken staan in het teken van kennismaken, om te kijken wat jij belangrijk vindt. Als gezinswerker bespreek ik samen met jou wat jij wilt bereiken en in welke volgorde. Praktisch aan de slag gaan werkt vaak het beste en daarom wil ik graag met jou in beweging komen. De gesprekken kunnen daarom heel uiteenlopend zijn en kunnen verschillen van locatie. De ene keer kom ik bijvoorbeeld bij jou thuis, een andere keer op school, je sportclub of een plekje in de stad.  

Lisanne Abbink

 

Gezinswerker

Als gezinswerker kan het zijn dat ik vanuit het Jeugd FACT met jouw hulpvraag aan de slag ga. Soms is het nodig dat ik voor langere tijd meerdere keren per week langs kom, een andere keer is dit minder vaak en korter. Hierbij proberen we de dingen anders te doen dan door de vorige hulpverlening al gedaan is.

Het fijne aan de mogelijkheden binnen het Jeugd FACT is dat we de optie hebben om buiten de kaders te kunnen werken. De ene keer zit ik bij een gesprek op school en de andere keer doen we samen een ritje met de trein, om bijvoorbeeld te oefenen om met het openbaar vervoer te reizen! 

Ninke Wiersema

 

Gezinswerker

Als gezinswerker werk ik met jou en/of je ouders aan je hulpvraag. De vorm die ik gebruik is uitlopend van gesprekken voeren, wandelen, hardlopen, andere activiteiten ondernemen of samen gesprekken met school/ instanties aangaan. Ik ben geen 'stilzitter' en ga dan ook graag in beweging en met jou aan de slag met je hulpvraag. Praktisch aan de slag gaan is vaak meer helpend dan een gesprek aan tafel. In overleg met jou spreken we af wat we gaan doen en wat we het eerst gaan aanpakken. Dit kan bij jou thuis, op school, in het park, in de stad of samen op een plek die jij fijn vindt. 

Marion Kortbeek

 

Gezinswerker

De werkwijze van het Jeugd FACT biedt mij als gezinswerker de mogelijkheid om met de jeugdige en/of ouders te kunnen doen wat daadwerkelijk nodig is. Mijn doel is om nauw samen te werken met het netwerk van de jeugdige waardoor we samen kunnen optrekken en de jeugdige en het gezin kunnen helpen. Gesprekken voer ik graag in het bos, onderweg in de auto richting school of al fietsend door de wijk. En soms is het juist even fijn om niet te hoeven praten en gaan we samen dingen doen: cake bakken, skeeleren of een spel spelen. Ik wil de jeugdige en het gezin graag goed leren kennen, zodat ik kan aansluiten bij de interesses en kwaliteiten van het gezin. Ik hou ervan om samen doelgericht en praktisch aan de slag te gaan.