We stellen ons graag aan je voor

Het Jeugd FACT bestaat uit enthousiaste teamleden die werken vanuit verschillende disciplines. Wij houden ervan actief dingen aan te pakken op onze eigen manier. We denken in mogelijkheden. Zo werken we samen met jou en je omgeving naar een oplossing. Wat kan je zelf en waar heb je ondersteuning bij nodig? Wat kan je omgeving voor je doen? En niet onbelangrijk bij het zoeken naar een oplossing: wat is er al geprobeerd om de problemen op te lossen? 

Wij vinden het belangrijk tijd te nemen om elkaar te leren kennen. Dan begrijpen we de problemen echt goed. En kunnen we samen werken aan de juiste oplossing. 

Infographic werkwijze Jeugd FACT

We stellen ons hieronder graag aan je voor.

Kinder- en jeugdpsychiater

 • Maartje de Kanter

  733389d48f

  Ik ben Maartje, betrokken bij het Jeugd FACT als kinder- en jeugdpsychiater. Dat wil zeggen dat ik diagnostiek en (medicatie)behandelingen doe, en ook betrokken kan zijn in de motivatie en begeleiding van de jongeren. Ik ben altijd erg gericht op de dingen die wel kunnen en zoek graag naar nieuwe mogelijkheden.

GZ-psycholoog

 • Emmy Arkink

  Aff1d8732b

  Naast hoofdbehandelaar, ben ik als GZ-psycholoog vooral betrokken bij het beantwoorden van diagnostische vragen. Bijvoorbeeld middels het doen van testonderzoek, maar dat kan ook door observaties, gesprekken, dossieranalyse, of een combinatie daarvan. Daarnaast voer ik therapeutische gesprekken met jeugdigen. Bijvoorbeeld om anders te leren denken zodat je minder last hebt van angstige gedachten of om samen oplossingen te bedenken voor het omgaan met moeilijke situaties.

Systeemtherapeut

 • Ninke Wiersema

  Ninke 2

  Als systeemtherapeut van het team vind ik het belangrijk om te kijken naar kwaliteiten en krachten van het gezin. Elk gezin heeft patronen en soms zijn deze ondersteunend en soms zijn deze belemmerend. Om samen te kijken naar de patronen is het van belang om niet te oordelen en zaken open te bespreken met alle belanghebbenden. Meerpartijdig zijn betekent dat je geen keuzes maakt maar eigenlijk er voor iedereen bent, dus niet alleen voor de jongere zelf maar ook voor ouders en broers en zussen, opa ‘en oma’s. 'It takes a village to raise a child'.

Orthopedagoog

 • Lindy Hoefman

  Lindy foto 2x3

  Binnen het Jeugd FACT ben ik betrokken als gezinsbehandelaar en daarnaast als orthopedagoog. Je kan mij tegenkomen, als orthopedagoog, wanneer er een diagnostisch onderzoek wordt gestart. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het afnemen van testen, vragenlijsten of observaties. Ook kunnen we individueel aan de slag op een manier die bij jou past. Hoe wij elkaar ook tegen gaan komen, voor mij is het meest belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt, zich gezien en serieus genomen voelt. Om vanuit dit contact te kijken welke richting voor jou helpend is.

Gezinsbehandelaren

Als gezinsbehandelaren sluiten wij aan bij jou en/of jouw ouders. Samen onderzoeken wij wat jouw hulpvraag is en hoe we hier aan kunnen werken. Hierbij werken wij samen met jullie als gezin, school en andere belangrijke mensen om te bespreken hoe zij jou kunnen helpen.

Wij zijn geen stilzitters en gaan graag praktisch aan de slag. Wij kennen geen vaste werkwijze, maar gaan vooral met jou kijken wat jij wilt en wilt aanpakken en hoe je het wilt aanpakken. Het kan zijn dat we samen gesprekken voeren bij jou thuis of op school, of wij oefenen samen om met het openbaar vervoer te reizen. En soms is het juist even fijn om niet te hoeven praten en gaan we samen dingen doen: cake bakken, skeeleren of een spel spelen.

Wij willen jou en het gezin graag goed leren kennen, zodat wij kunnen aansluiten bij jullie interesses en kwaliteiten.

 • Daan Bus

  02 636c0eb110 Daan
 • Déna Kip

  23 39aac79e4c Dna Kip 2
 • Eva Bartelds

  Foto Eva
 • Bram Beijer

  Foto Bram
 • Marion Kortbeek

  Marion 1